montagepartner
Handig: laat je banden monteren bij één van onze 2.000+ montagepartners. Zóveel makkelijker.

Wij sturen je banden rechtstreeks naar onze montagepartner bij jou in de buurt.

Geen gesjouw met je banden. Dat scheelt!

Populaire bandenmerken
Meest voorkomende bandenmaten

Al 1.341.000+ klanten vertrouwden op BetterTires. Ben jij de volgende?

Laagsteprijsgarantie

Alleen bij ons vind je de allerbeste deal. Zie je jouw banden ergens anders toch goedkoper? Dan krijg je van ons het verschil terug.

Gratis verzending

Je nieuwe autobanden bezorgen we gratis bij je thuis of bij de montagepartner van jouw keuze. Heel gewoon bij BetterTires.

Snelle levering

Je banden kunnen op werkdagen al tussen de 24 uur en de 72 uur geleverd worden. Levering kan bij jou aan huis, aan jouw eigen garage of rechtstreeks aan een montagepartner bij jou in de buurt.

Montage altijd dichtbij

Laat je banden door je eigen garage of door onze montagepartner bij jou in de buurt monteren. Zelf je banden monteren? Dat kan natuurlijk ook.

Autobanden

Als je op zoek bent naar autobanden, heb je veel keuzes. Je kan kiezen uit zomerbanden, winterbanden of all-seasonbanden. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en staat beter geschikt voor specifieke omstandigheden.

Banden voor elk seizoen

Zomerbanden bieden een goede grip en tractie bij hoge temperaturen en droog weer. Winterbanden hebben een betere grip, omdat ze speciaal zijn ontworpen voor sneeuw, gladde wegen en slechte weersomstandigheden.

En all-seasonbanden zijn zowel geschikt voor zomer- als winterse omstandigheden. Dat betekent dat je maar één set banden nodig heeft.

Goedkope autobanden of premium autobanden?

Het kopen van nieuwe autobanden is een belangrijke beslissing, want de juiste banden kunnen bijdragen aan je rijervaring, veiligheid en prestaties. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je budget, kun je autobanden in 3 klassen indelen:

Welke banden het meest geschikt zijn voor jouw auto, hangt af van je rijstijl, de afstanden die je rijdt en de omstandigheden waaronder je rijdt. Of je veel in de stad of op de snelweg bent, en het gewicht en vermogen van je auto hebben ook invloed op je keuze.

Autobanden merken

Autobanden zijn een belangrijk onderdeel van je auto. Goede banden zorgen voor meer comfort, veiligheid en duurzaamheid. BetterTires biedt een breed assortiment aan autobanden van meer dan 20 verschillende merken.

Naast de bekende topmerken zoals Michelin, Continental, Pirelli, Vredestein en Goodyear, zijn er ook budgetmerken. Fabrikanten streven er voortdurend naar om hun banden beter, veiliger en duurzamer te maken, zodat je jouw auto optimaal kunt gebruiken.

Michelin
Continental
Bridgestone
Pirelli
Goodyear
Vredestein
Dunlop
Falken
Hankook 
Yokohama 

Bandentests

Er zijn een aantal manieren waarop je autobanden kunt testen om te zien welke de beste prestaties leveren. ADAC en internationale automagazines voeren regelmatig tests uit, waarbij de resultaten een goed indicatie geven van wat je van de banden kunt verwachten.

Bijvoorbeeld de prestaties van goedkope autobanden ten opzichte van een premium autoband. Het is belangrijk om bij de testresultaten te kijken naar de bandenmaat.

Bandentest resultaten

De resultaten voor verschillende maten kunnen nogal uiteenlopen. De testresultaten de beste manier om te bepalen welke banden het beste presteren.

Best scorende zomerbanden

Best scorende all-seasonbanden

Best scorende winterbanden

Autobanden keurmerk

Goede autobanden zijn onmisbaar om veilig te kunnen rijden. BetterTires staat bekend om zijn kwaliteitsproducten met een E-keurmerk. Onze autobanden voldoen aan de Europese veiligheidseisen en bieden de beste garantie.

Je krijgt niet alleen de beste kwaliteit, maar ook veiligheid, zekerheid en service. Bij BetterTires kan je bovendien terecht voor betaalbare budgetbanden. Kies dus voor BetterTires voor je autobanden en geniet van een optimale veiligheid op de weg.

Bandenspanning

Het is erg belangrijk om de juiste bandenspanning te hebben voor een optimale prestaties, verbruik en slijtage van autobanden. De aanbevolen bandenspanning voor jouw auto kan gevonden worden in het instructieboekje.

Ook staat deze meestal aan de binnenzijde van de tankklep of aan de binnenkant van het portier. De juiste spanning zorgt ervoor dat je auto rijdt zoals het hoort. Daarnaast heeft het ook een positief effect op het verbruik en de slijtage van de banden.

Als de bandenspanning niet juist is, kan dit leiden tot een hoger verbruik, meer slijtage aan de banden en een slechter rijcomfort. Zorg er daarom voor dat je bandenspanning altijd up-to-date en correct is om zo een optimale rijervaring te garanderen.

Bandenspanning controleren

Veel automobilisten zijn zich er niet van bewust dat het belangrijk is om regelmatig even de spanning van hun banden te controleren. Als de spanning te laag is, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid.

Uit onderzoeken is gebleken dat maar liefst 60% van de automobilisten op banden met te weinig spanning rijdt. Als je dit lang genoeg laat, kan het zelfs leiden tot een ongeluk. Om dit te voorkomen is het daarom belangrijk om eens per maand ervoor te zorgen dat de bandenspanning op peil is.

Bandenprofiel

Het is belangrijk om je auto goed te onderhouden, met name als het gaat om de autobanden. Door regelmatig bandenspanning te controleren en het profiel in de gaten te houden zal de levensduur van de banden aanzienlijk langer zijn.

Premium banden gaan langer mee

Premium autobanden hebben meer kans om langer mee te gaan, maar ook als je budgetbanden hebt, is het essentieel om goed op de bandenspanning en slijtage te letten. De wettelijk voorgeschreven minimale profieldiepte is 1,6 mm, maar het wordt aangeraden om een minimale profieldiepte van 3 mm aan te houden.

Dit is eenvoudig te meten met behulp van een euro muntstuk. Als het gouden randje zichtbaar is, is de profieldiepte te laag en is het tijd om de banden te vervangen.

Jaarlijkse bandenwissel

Wil je tijdens de koude wintermaanden veilig de weg op? Zodra de temperatuur onder de 7 graden dreigt te duiken, is het ook voor jou tijd voor een bandenwissel. Het is dan belangrijk dat je auto is uitgerust met winterbanden.

In Nederland wisselen jaarlijks maar liefst 3,2 miljoen mensen van zomer- naar winterbanden. Rij niet door met zomerbanden in de winter en met winterbanden in de zomer.

Want hiermee verklein je de slijtage van je banden en bescherm je jezelf tegen ongelukken op de weg.