Zomerbanden

Tijdens de warme zomermaanden is het belangrijk dat uw auto goed uitgerust is met de juiste banden. Omdat de veiligheid van uw voertuig een prioriteit is, is het van essentieel belang dat uw banden aan de hoogste eisen voldoen.

BetterTires heeft een grote selectie aan zomerbanden, waaronder van topmerken zoals Michelin en Continental. Deze banden zijn voordelig te verkrijgen via onze website en u heeft er zelfs voordeel van als u ze met gratis verzending bestelt.

Wanneer u bij ons uw banden bestelt, kunt u er zeker van zijn dat uw voertuig klaar is voor de zomer.

Zomerbanden wissel

Als de temperatuur stijgt, moet je er rekening mee houden dat zomerbanden vereist zijn. Dit is van essentieel belang om een ​​stabiele wegligging en een optimale grip te waarborgen. Zomerbanden zijn ontworpen met een innovatief rubbermengsel en bandenprofiel dat ervoor zorgt dat de banden bij hogere temperaturen vormvast blijven.

Daarnaast leiden de lagere rolweerstand en de langzame, gelijkmatige bandenslijtage tot meer rijcomfort en minder ruis. Kies dus voor goede zomerbanden als de temperatuur boven de 7 graden uitkomt voor het beste resultaat.

Bandenspanning zomerbanden

Het is belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren en, als dit nodig is, aan te passen. Een correcte bandenspanning levert niet alleen een lager brandstofverbruik op, maar vermindert ook de slijtage. Het gebruik van stikstof kan de bandenspanning tussen de controles in constant houden.

Bij het controleren van de bandenspanning is het ook verstandig om te zoeken naar afwijkingen en andere atypische slijtageplekken. Als er iets wordt gevonden dat verdacht lijkt, raad ik aan om een bezoek te brengen aan een Euromaster garage. Daarnaast is het ook belangrijk om, voor zover mogelijk, stoepranden en slecht wegdekp te vermijden.

Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat onze banden langer meegaan.

Zomerbanden profieldiepte

Het is belangrijk om de juiste autobanden te kiezen om een veilige reis te garanderen. Hoogwaardige banden zijn niet alleen ontworpen voor het rijden op droge wegen, maar ook op natte wegen, waardoor het risico op aquaplaning vermindert.

Om optimale prestaties en veiligheid te garanderen, is het verstandig om de profieldiepte van de banden te controleren. De wettelijk voorgeschreven minimale profieldiepte is 1,6 mm, maar het wordt aangeraden om een minimale profieldiepte van 3 mm aan te houden. Dit is eenvoudig te meten met behulp van een euro muntstuk.

Als het gouden randje zichtbaar is, is de profieldiepte te laag en is het tijd om de banden te vervangen.

Welke zomerbanden moet ik kiezen?

Om deze zomer optimaal te kunnen rijden, is het belangrijk om de juiste zomerbanden aan te schaffen. Welke set voor jou het meest geschikt is, hangt af van het type auto, jouw rijstijl en budget. De bandenmaat is hierbij van groot belang. Deze maat staat altijd vermeld op de zijkant van de band.

Je kunt de maat herkennen aan de breedte, hoogte, ‘R’ en inch-maat. Ga je liever voor kwaliteit of prijs? Kies de banden die het beste bij jou past!

Beste zomerbanden 2023

Pirelli Cinturato P7

Goodyear EfficientGrip Performance

Michelin Primacy 4

Bridgestone Turanza T005

Goodyear EfficientGrip

Zomerbanden bij BetterTires

BetterTires biedt de automobilisten optimale service als het gaat om het kopen van banden. Zoek eenvoudig de juiste maat op de website door deze in de zoekmodule in te voeren.

Hiernaast profiteer je van een gratis verzending, montage en retourrecht. Kies je voor een montage bij een van de montage partners?

Dan kan je ook de autobanden laten installeren in combinatie met een kleine beurt, een grote beurt of APK keuring. Bovendien heb je je nieuwe autobanden binnen één tot twee werkdagen al in huis!

Kies voor kwaliteit en veiligheid door voor BetterTires te kiezen. De reviewsites Kiyoh en Trustpilot beoordelen de service met een uitstekende waardering. 99% van de klanten beveelt de bandenservice aan!

Neem snel een kijkje in de online shop en bestel jouw nieuwe banden, in welke maat dan ook, voor de zomer, winter of all seasons.