All seasonbanden

All seasonbanden zijn banden die ontworpen zijn om in alle seizoenen te presteren. Ze hebben eigenschappen van zomer- en winterbanden, waardoor ze goed presteerden bij verschillende temperaturen en weersomstandigheden.

All seasonband hebben een speciaal rubber die de grip verhoogt bij lagere temperaturen, samengevoegd met geavanceerde technologieën zoals waterafstotendheid voor betere tractie op natte oppervlakken.

All seasonbanden vs. zomer en winterbanden

Vierseizoenenbanden zijn een goede optie voor mensen die hun auto het gehele jaar door willen gebruiken. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze band en bijvoorbeeld winter- of zomerband? Het antwoord ligt in het profiel. Winterbanden worden herkend aan hun talrijke lamellen structuur, die grip geven bij sneeuw en gladheid.

Zomerbanden daarentegen, staan bekend om de hoge stabiliteit met zo min mogelijk stijve profielblokken. Als je naar all-season band kijkt, dan zul je opmerken dat dit profiel eigenlijk eerder als combinatie van beide beschouwd kan worden: hieruit blikte ook wel direct af hoe ze haar werk doet onder lage én hoge temperaturen!

De moderne all seasonbanden bevatten ook soms het M+S logo.

Bandenspanning all seasonbanden

De aanbevolen bandenspanning voor 4 seizoenenbanden is afhankelijk van het type voertuig en de grootte van de band.

Raadpleeg altijd uw gebruikershandleiding of informatie op een autobandenfabrikant website om er zeker van te zijn dat u precies weet wat de juiste spanning is.

Levenduur all seasonbanden

De levensduur van een all-season band is afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit, het drukverlies en de manier waarop je auto wordt gebruikt.

Als algemene richtlijn kan gesteld worden dat een goede all-season band ongeveer 50.000 tot 80.000 kilometer meegaat voordat hij vervangen moet worden.

Houd er rekening mee dat dit ook kan variëren in functie van bijvoorbeeld de weersomstandigheden en hoe intensief je auto gebruikt wordt (bij dagelijkse stadsritten zal hij makkelijker slijten dan wanneer je minder frequent rondrijdt).

Controleer daarom regelmatig de bandenspanning en het profiel van de band.

All seasonbanden bij BetterTires

BetterTires heeft een grote collectie all season banden van verschillende merken. Ons assortiment bestaat uit bekende en minder bekende merken, waaronder Michelin, Continental, Bridgestone en Goodyear. Deze topmerken staan erom bekend dat ze een hoge kwaliteit leveren voor echte lage prijzen.

Daarnaast zijn onze all season banden speciaal ontworpen om te presteren in alle seizoenen temperaturen (zowel warm als koud weer) met betrekking tot grip op natte- of droge wegen. Zo biedt dit type band extra veiligheid tijdens de regenseizoen of sneeuwval buien die vaak voorkomen in Nederlandse winters.

Kies voor kwaliteit en veiligheid door voor BetterTires te kiezen. De reviewsites Kiyoh en Trustpilot beoordelen de service met een uitstekende waardering. 99% van de klanten beveelt de bandenservice aan!

Neem snel een kijkje en bestel jouw nieuwe banden in welke maat dan ook.