Nieuwe zoekopdracht
Filter resultaten
< Terug

Filter

Pirelli autobanden

Pirelli autobanden

Het Italiaanse bedrijf Pirelli is allang geen onbekende meer als het gaat om autobanden. Hun banden zijn wereldwijd populair, ook al staat het bedrijf sinds 2015 in Chinese handen. Pirelli heeft allerlei verschillende banden in het assortiment, zoals winterbanden, zomerbanden en all-seasonsbanden.

Daarnaast staan ze ook bekend om hun banden voor de auto races. Pirelli autobanden worden gekenmerkt door de passie waarmee ze gemaakt worden. Kwaliteit en stijl gaan hier hand in hand. Dit is de reden waarom veel chauffeurs ervoor kiezen om Pirelli banden te kopen.

Pirelli geschiedenis

Pirelli is een Italiaans bedrijf dat al meer dan 140 jaar bestaat. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milaan en het bedrijf produceert autobanden, vrachtwagen banden en motoren banden. Het bedrijf werd opgericht door Giovanni Battista Pirelli, en de huidige CEO is Marco Tronchetti Provera, de schoonzoon van de laatste Pirelli die leiding had.

Hoewel het bedrijf in 2015 werd overgenomen door ChemChina, is het hoofdkantoor nog steeds in Milaan.

Europa en Zuid-Amerika zijn belangrijke afzetmarkten voor Pirelli, waarvan een kwart van de productie bestemd is voor eerste montage en driekwart voor de vervangingsmarkt. Pirelli is een familiebedrijf, en het bewijst dat het bedrijf al meer dan een eeuw een grote speler is in zijn bedrijfstak.

Pirelli zomerbanden

Het Italiaanse bedrijf Pirelli is wereldwijd bekend om hun innovatieve zomerbanden. Twee van de meest populaire banden uit hun assortiment zijn de P Zero en Cinturato P7. De P Zero biedt maximum tractie en remprestaties dankzij het asymmetrische loopvlakprofiel met overlangse groeven.

Dit loopvlakprofiel staat ook garant voor stabiliteit in de bochten, zelfs bij hogere snelheden. Daarnaast biedt de Cinturato P7 een perfecte combinatie van lage rolweerstand, kunststof en geluidscomfort, plus prima remprestaties en wendbaarheid.

De vier brede overlangse groeven voeren water snel af, waardoor aquaplaning wordt voorkomen. Ook zijn de banden voorzien van innovatieve en geavanceerde hybride materialen die ervoor zorgen dat de banden zeer gelijkmatig slijten. Om optimaal van de banden te kunnen genieten, is het belangrijk om de bandenspanning structureel te controleren.

Pirelli winterbanden

In de winterperiode heb je als autobestuurder te maken met veel uitdagingen. Daarom wil je zeker zijn dat je veilig en betrouwbaar de weg op kunt. Pirelli biedt daarom een selectie aan winterbanden van uitzonderlijke kwaliteit.

Deze winterbanden garanderen excellente performance onder alle winterse omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Pirelli Winter SottoZero 3. Deze winterband heeft een speciale rubbercompound, een directioneel loopvlakprofiel en 3D-lamellen technologie, waardoor betere tractie over sneeuw gecreëerd wordt en betere prestaties op natte wegen.

Hiermee geniet je van een veilige rit met optimale wendbaarheid en kortere remafstanden. Zodoende kun je met een gerust hart de weg op.

Pirelli all seasonbanden

Pirelli biedt een breed assortiment aan all-seasonbanden, waarmee je het hele jaar door rijdt. Met deze banden kan je je comfortabel en veilig voelen op elk wegdek. Ze zorgen voor een goede zijdelingse stabiliteit, waardoor je niet alleen bij droog weer, maar ook bij natte of besneeuwde wegen jouw weg kunt vinden.

Bovendien hebben de all-seasonbanden een betere tractie, waardoor uw veiligheid nog verder gegarandeerd wordt. Voel je dus gerust als je kiest voor Pirelli’s all-seasonbanden.

gevonden. Klik hier voor de resultaten.